AC service i Västerås & Enköping

Hos oss på Fordonsspecialisten och Mekonomen Bilverkstad i Enköping tar vi hand om din bil när du upplever att din ac kyler sämre eller helt slutat fungera i dein bil. Vi erbjuder ac service för alla bilmärken, exempelvis BMW, Ford, Toyota, Fiat, Audi, VW, Seat, Skoda, Volvo och Mercedes. Vår verkstad ligger på Fältmätargatan 20 i Västerås, bara fem minuter från centrum, samt på Åkerbygatan 2 i Enköping. Vi ser fram emot att hjälpa dig och din bil. Välkommen till oss!

Boka tid Kontakta oss

Ac service - felsökning läckage ac -  reparation

Kontroll eventuellt läckage & felsökning
1. Kontroll AC/ACC

2. Kompressor startar

3. Kontroll gas i system

4. Tömmer system / trycktestar /fyller

5. Konstatera ev problem / offert reparation

6. Fyller på med gas inkl. spårmedel

Kund testkör nu bilen under 4-5 veckor

Gratis efterkontroll

7. Om problem kvarstår. felsöker efter läckage /fel och erbjuder gratis offert för reparation av AC / ACC.

 

Kostnad för eventuell reparation tillkommer, pris beroende på fel.

Gratis prisförfrågan

AC påfyllning

Utför inte en AC-påfyllning utan att först undersöka AC. Det är vanligt att AC
gradvis förlorar köldmedium, vilket kan öka slitaget på kompressorn. Innan du fyller på ACär det viktigt att säkerställa att systemet är i gott skick. Vid service av AC kan eventuella läckage upptäckas och bör åtgärdas innan påfyllning. Om du misstänker att din AC är trasig kan du boka en reparation direkt.

Ac kontroll

Om bilens AC inte fungerar korrekt, behöver du kontakta en certifierad Mekonomen bilverkstad för att avgöra om det behövs en påfyllning av köldmedium eller om reparation krävs. En fungerande AC ger en sval och bekväm körning, vilket även bidrar till säkerheten genom att upprätthålla rätt temperatur och luftfuktighet i bilen. För att säkerställa bästa prestanda bör luftkonditioneringen, liksom resten av bilen, servas regelbundet.

Kyler din AC dåligt?

Känner du att din klimatanläggning inte presterar som den ska? AC-system behöver regelbunden översyn för att fungera korrekt. Hos Fordonsspecialisten i Västerås & Mekonomen Bilverkstad Enköping har vi gedigen erfarenhet av att fylla på, felsöka och reparera AC och ACC. Välkommen att boka tid för service och påfyllning av din bils klimatanläggning. Kontakta oss för prisuppgifter eller för att boka tid.

Så går det till när du bokar tid

1.

Bokar

Du som bilägare är välkommen att boka direkt eller göra en gratis prisförfrågan som du sedan väljer att acceptera, eller så bokar du direkt. Ny kund rekomenderas göra en prisförfrågan.

2.

Lämnar

När du lämnar bilen till oss parkerar du bilen strax utanför vår kundmottagning, lämnar nyckeln till vår kundmottagare och hämtar ut din lånebil om du förbokat en sådan.

3.

SMS - bil klar

Vi smsar dig så snart din bil är klar, har vi stött på några problem som medför skillnad i kostnad eller att vi inte kan hålla utlovad tid så kontaktar vi dig. Vi gör inget utan att du är delaktig.

4.

Hämtar

Bilen är klar och det är dags att hämta den, du hämtar och betalar ditt verkstadsbesök hos vår kundmottagare, har du haft en hyrbil så parkerar du den på samma plats som du hämtade den, den har du då tankat med samma mångd som du föbrukat.

Många säger att man skall välja Mekonomen verkstad

Vi hjälper dig med din bil, transportbil & husbil.

Här har vi stort fokus avseende kundvård och kundupplevelse. du får alltid tillgång till aktuella erbjuden, uppdateringar samt tips och trix för att du ska leva ditt bästa billiv i ljus som mörker, vinter som sommar. Välkommen

Vill du boka en tid?

Ring oss eller boka online 24H

Västerås 021 - 81 08 28

Enköping 0171 - 42 50 20

" Jag lämnade in min Kia rio på service. Hur bra o snabbt som helst jag kan bara säga 10/10 och personalen var super trevliga inga problem alls. Tack för allt"

Tobias Hansson

" En kundorienterad bilverkstad som jag anlitat flera gånger tidigare.
Jag är en mycket nöjd kund! "

Stefan Nordahl