Bilservice i Västerås & Enköping

Lyser servicelampan?! Hos oss på Fordonsspecialisten och Mekonomen i Enköping tar vi hand om din bil, oavsett om det gäller en olje-, bas-, mellan- eller stor oljeservice för din bil. Vi erbjuder bilservice enligt bilfabrikantens rekommendationer för olika bilmärken som BMW, Ford, Toyota, Fiat, Audi, VW, Seat, Skoda, Volvo och Mercedes. Du får en stämpel i serviceboken samt ett års assistansförsäkring utan extra kostnad. Vår bilverkstad ligger på Fältmätargatan 20 i Västerås, bara fem minuter från centrum, samt på Åkerbygatan 2 i Enköping. Vi ser fram emot att hjälpa dig och din bil. Välkommen till oss!

Boka tid Kontakta oss

Boka bilservice på din bil i Västerås & Enköping.

Varje service hos Mekonomen görs utifrån de krav och riktlinjer som finns för respektive bilmärke och modell. Du får alltid en stämpel i serviceboken samt ett års assistansförsäkring utan extra kostnad. Att serva bilen är ett viktigt underhåll som sparar pengar på sikt. Förutom att byta olja, filter med mera samt gå igenom motorn undersöker vi alltid om det förekommer slitage som kan orsaka större fel som kräver reparationer. Därför är en regelbunden service inte bara avgörande för din bils värde, den skyddar dig mot onödiga kostnader. Vi säkrar alltid att nybilsgarantin är giltig samt att vår service blir rätt utförd. Vid byte av trasiga delar använder vi alltid originaldelar eller bättre. Som grund i vårt utförda arbete ligger de rekommendationer som tillverkarna lämnar.

Gratis offert eller boka Tid

Vad kostar en service av bilen?

Priset på en service sätts utifrån serviceintervall som avgörs av bilens ålder och miltal. När du bokar en bilservice med ditt registreringsnummer på nätet får du direkt reda på ditt pris.

Lyser lampan, dags för service?

Lyser lampan för service? Vi hjälper dig utföra aktuell km eller årsservice enligt biltillverkarens rekommendationer. stämpel i boken & inkl. 1års assistansförsäkring.

1 års Assistansförsäkring

När du servar bilen hos Mekonomen ingår assistansförsäkring i ett år, utan någon extra kostnad. Vi hjälper dig utföra bilservice enligt bilfabrikantens rekommendationer och intervall, rätt service för rätt km eller tidsintervall.

Så går det till när du bokar tid

1.

Bokar

Du som bilägare är välkommen att boka direkt eller göra en gratis prisförfrågan som du sedan väljer att acceptera, eller så bokar du direkt. Ny kund rekomenderas göra en prisförfrågan.

2.

Lämnar

När du lämnar bilen till oss parkerar du bilen strax utanför vår kundmottagning, lämnar nyckeln till vår kundmottagare och hämtar ut din lånebil om du förbokat en sådan.

3.

SMS - bil klar

Vi smsar dig så snart din bil är klar, har vi stött på några problem som medför skillnad i kostnad eller att vi inte kan hålla utlovad tid så kontaktar vi dig. Vi gör inget utan att du är delaktig.

4.

Hämtar

Bilen är klar och det är dags att hämta den, du hämtar och betalar ditt verkstadsbesök hos vår kundmottagare, har du haft en hyrbil så parkerar du den på samma plats som du hämtade den, den har du då tankat med samma mångd som du föbrukat.

Mekonomen - utför bilservice enligt bilfabrikantens rekommendationer

En bilservice är ett underhåll som genomförs för att bilens prestanda/driftsäkerhet ska bibehållas. Det ska inte förväxlas med en kontrollbesiktning, som enkelt testar din bil för att se om den är tillräckligt säker för att köras på våra vägar. Genom att utföra en bilservice enligt tillverkarens rekommendationer hittas eventuella problem eller fel på bilen som kan förebyggas i tid. Du får en säker bil som fungerar som den ska och som du kan lita på. Vi på Mekonomen Bilverkstad hjälper dig utföra bilservice enligt bilfabrikantens rekommendationer och intervall, rätt service för rätt km eller tidsintervall. De är ocks bevisat att en bil som inte servas enligt bilfabrikantens rekommendationer och saknar dokumentaion fär även ett lägre 2.a handsvärde vid försäljning.

Gratis offert eller boka Tid

Bilservice

Lyser servicelampan? Bilservice är viktigt för att bibehålla bilens prestanda och säkerhet. Genom att följa tillverkarens serviceintervaller säkerställer du att alla viktiga komponenter fungerar som de ska, utför du din service hos oss ingår 1 års kostnadsfri vägassistans. Välkomna till oss i Enköping eller Västerås

Bas service

Basservice en gång om året är ett bra val för lite äldre bilar, speciellt om bilen inte har servats enligt biltillverkarens serviceprogram. Basservice är normalt inte lika omfattande som originalservice. – Utöver basservice är det bra att även låta verkstaden kontrollera om bilens kraftöverföring behöver service.

Mellanservice

En mellan service,innehåller ofta:

Byte av motorolja, Byte av oljefilter, Byte av luftfilter, Byte av kupéfilter
Mellan service består av underhåll av din  samt en genomgång av 28 olika kontrollpunkter.

Stor service

Under en stor service byter bilmekanikern olja och oljefilter på bilen. Dessutom kontrolleras bromsvätska, växelådsolja automat och kylarvätska. Kylarvätskan måste fyllas på eller bytas ut beroende på dess ålder och frostbeständighet.

Många säger att man skall serva hos Mekonomen

Vi hjälper dig med din bil, transportbil & husbil.

Här har vi stort fokus avseende kundvård och kundupplevelse. du får alltid tillgång till aktuella erbjuden, uppdateringar samt tips och trix för att du ska leva ditt bästa billiv i ljus som mörker, vinter som sommar. Välkommen

Vill du boka en tid?

Ring oss eller boka online 24H

Västerås 021 - 81 08 28

Enköping 0171 - 42 50 20

" Jag lämnade in min Kia rio på service. Hur bra o snabbt som helst jag kan bara säga 10/10 och personalen var super trevliga inga problem alls. Tack för allt"

Tobias Hansson

" En kundorienterad bilverkstad som jag anlitat flera gånger tidigare.
Jag är en mycket nöjd kund! "

Stefan Nordahl