Däckverkstad i Västerås & Enköping

Hos oss på Fordonsspecialisten Västerås eller Mekonomen Bilverkstad Enköping tar vi hand om din bil, oavsett om det gäller nya däck, hjulinställning eller att laga en punktering. Vi erbjuder hjälp på däck & fälgar till olika bilmärken som BMW, Ford, Toyota, Fiat, Audi, VW, Seat, Skoda, Volvo och Mercedes mfl. Våra däckverkstäder ligger på Fältmätargatan 20 i Västerås, bara fem minuter från centrum, samt på Åkerbygatan 2 i Enköping. Vi ser fram emot att hjälpa dig och din bils däck. Välkommen till oss!

Boka tid Kontakta oss

Din lokala Däckverkstad

Däckverkstad med service för alla i Västerås & Enköping – vi hjälper dig med hjulinställning, framvagnsinställning, punktering, däckbalansering, kontroll av däcktryck, däckförvaring och mycket mer.

 

Mekonomen erbjuder förstklassig däckservice och ett brett sortiment av däck och fälgar från ledande varumärken. Vår kunniga personal är experter på lågprofilsdäck och aluminiumfälgar. Vi erbjuder även ett omfattande däckhotell för dina behov. Du hittar oss i Västerås och Enköping, vilket gör oss till det perfekta valet för dina däckbyten och andra däckrelaterade tjänster.

Boka tid online

Hjulinställning

Lämna din bil i trygga händer och boka tid idag. Priset för en hjulinställning personbil fr. 1600kr och hjulinställning transportbil/husbil fr. 2500kr

Däckförsäljning

Är det dags att byta däck på bilen i Alingsås? Besök vår däckverkstad för ett effektivt, tryggt och prisvärt däckbyte.

Lagar punktering

På Mekonomen i har vi en modern och välutrustad däckverkstad som erbjuder en rad tjänster, allt från att laga punktering och balansera däck till försäljning av nya fälgar och däck.

Mekonomen - din däckpartner

Enligt lagkrav måste däckbyte ske två gånger per år i hela Sverige. Vinterdäck ska vara monterade senast den 1 december, och dubbdäck måste tas av senast den 15 april, om det inte råder vinterväglag. Du kan naturligtvis byta däck tidigare om vädret kräver det, till exempel om temperaturen sjunker och snön kommer före 1 december. Temperatur och väglag avgör vilka däck som är bäst för din bil. Om du till exempel planerar att resa från Västerås eller Enköping till fjällen där väglaget skiljer sig, är det viktigt att anpassa däcken. Vi kan hjälpa dig att byta däck inför din resa. För att undvika långa väntetider rekommenderar vi att du bokar en tid i god tid innan det sista datumet för däckbyte.

Gratis offert eller boka Tid

Däckservice

Vi monterar de nya däck på fälgar, ser till att rätt lufttryck är på plats och balanserar hjulen. Därefter byter vi däcken på din bil så att du kan fortsätta köra tryggt och säkert. Kom ihåg att efterdra hjulbultarna efter cirka 10 mils körning. Om du vill kan du komma förbi oss, så hjälper vi dig att efterdra hjulbultarna kostnadsfritt. Välkomna till oss i Västerås & Enköping

Good Year däck

Goodyear är en av världens största tillverkare av däck och erbjuder både vinter- och sommardäck som passar för alla typer av körförhållanden. Med en historia på över 120 år, är Goodyear kända för att leverera däck som prioriterar prestanda, säkerhet och tillförlitlighet för konsumenter.

Hankook däck

För att skapa en ny dynamik för framtiden och förbättra våra kunders körupplevelse, ligger vi steget före med våra högteknologiska ingenjörskonster. Vi presenterar en vision för framtidens bilkörning som vi tidigare bara har kunnat drömma om. Vi är engagerade i ihärdig och kontinuerlig forskning.

Michelin däck

Michelin är världens näst största däcktillverkare och har sedan grundandet spridit sig globalt, vilket har gjort företaget till en förebild för andra tillverkare. Deras omfattande sortiment av däck används som originaldelar av många prestigefyllda biltillverkare världen över.

Många väljer Mekonomen när de behöver däck

Vi hjälper dig med din bil, transportbil & husbil.

Här har vi stort fokus avseende kundvård och kundupplevelse. du får alltid tillgång till aktuella erbjuden, uppdateringar samt tips och trix för att du ska leva ditt bästa billiv i ljus som mörker, vinter som sommar. Välkommen

Vill du boka en tid?

Ring oss eller boka online 24H

Västerås 021 - 81 08 28

Enköping 0171 - 42 50 20

" Jag lämnade in min Kia rio på service. Hur bra o snabbt som helst jag kan bara säga 10/10 och personalen var super trevliga inga problem alls. Tack för allt"

Tobias Hansson

" En kundorienterad bilverkstad som jag anlitat flera gånger tidigare.
Jag är en mycket nöjd kund! "

Stefan Nordahl