Byte olja+filter i Västerås & Enköping

Hos oss på Fordonsspecialisten och Mekonomen Bilverkstad i Enköping tar vi hand om din bil, oavsett om det gäller en stor oljeservice eller ett önskat oljebyte och filterbyte inför semestern, kanske en långkörning. Vi erbjuder oljeservice för olika bilmärken som BMW, Ford, Toyota, Fiat, Audi, VW, Seat, Skoda, Volvo och Mercedes. Du hittar oss på Fältmätargatan 20 i Västerås, bara fem minuter från centrum, samt på Åkerbygatan 2 i Enköping. Vi ser fram emot att hjälpa dig och din bil med ny olja. Oljeservice enligt biltillverkarens rekommendationer eller bara ett oljebyte inför bilresan eller semestern, kanske bara ett oljebyte då du inte använt bilen och kört så många km sedan senast. Välkommen till oss!

Boka tid Kontakta oss

Såhär gör du för att beställa oljebyte på din bil

Att byta olja och filter regelbundet hos en seriös bilverkstad är avgörande för att bibehålla din bils långsiktiga hälsa och prestanda. Mekonomen bilverkstadr har erfarna tekniker som säkerställer att oljan och filtret byts enligt tillverkarens rekommendationer, vilket förhindrar att smuts och slitage ackumuleras i motorns viktiga komponenter. Genom att boka din service i förväg kan du säkerställa att din bil får nödvändig vård i tid, vilket minskar risken för oväntade problem och förlänger motorlivslängden. Att prioritera olje- och filterbyte på rätt sätt hjälper till att bevara din bils pålitlighet och effektivitet över tid, vilket ger dig trygghet och säkerhet på vägarna.

Boka tid online

Byt olja för smörjning och skydd!

Oljan smörjer rörliga delar i motorn för att minska friktion och slitage, vilket förlänger motorns livslängd.

Byt olja för filtrering av smuts

Oljefiltret avlägsnar partiklar och föroreningar från oljan, vilket håller motorn ren och skyddar motorn från skador.

Byt olja för optimal prestanda

Frisk olja och ett rent filter bidrar till att bibehålla motorns effektivitet och bränsleekonomi samt minskar risken för mekaniska problem.

Så går det till när du bokar tid

1.

Bokar

Du som bilägare är välkommen att boka direkt eller göra en gratis prisförfrågan som du sedan väljer att acceptera, eller så bokar du direkt. Ny kund rekomenderas göra en prisförfrågan.

2.

Lämnar

När du lämnar bilen till oss parkerar du bilen strax utanför vår kundmottagning, lämnar nyckeln till vår kundmottagare och hämtar ut din lånebil om du förbokat en sådan.

3.

SMS - bil klar

Vi smsar dig så snart din bil är klar, har vi stött på några problem som medför skillnad i kostnad eller att vi inte kan hålla utlovad tid så kontaktar vi dig. Vi gör inget utan att du är delaktig.

4.

Hämtar

Bilen är klar och det är dags att hämta den, du hämtar och betalar ditt verkstadsbesök hos vår kundmottagare, har du haft en hyrbil så parkerar du den på samma plats som du hämtade den, den har du då tankat med samma mångd som du föbrukat.

Många säger att man skall välja Mekonomen verkstad

Vi hjälper dig med din bil, transportbil & husbil.

Här har vi stort fokus avseende kundvård och kundupplevelse. du får alltid tillgång till aktuella erbjuden, uppdateringar samt tips och trix för att du ska leva ditt bästa billiv i ljus som mörker, vinter som sommar. Välkommen

Vill du boka en tid?

Ring oss eller boka online 24H

Västerås 021 - 81 08 28

Enköping 0171 - 42 50 20

" Jag lämnade in min Kia rio på service. Hur bra o snabbt som helst jag kan bara säga 10/10 och personalen var super trevliga inga problem alls. Tack för allt"

Tobias Hansson

" En kundorienterad bilverkstad som jag anlitat flera gånger tidigare.
Jag är en mycket nöjd kund! "

Stefan Nordahl