Kamremsbyte i Västerås & Enköping

Hos oss på Fordonsspecialisten och Mekonomen i Enköping tar vi hand om din bil, vi hjälper dig byta kamrem efter tidsintervall eller km intervall, det som infaller först. En viktig underhållsåtgärd för din bil är att byta kamrem enligt serviceplanen. Kamremmen slits med tiden, vilket kan leda till allvarliga skador på motorn om inte kamremmen byts ut i tid och det i sin tur leder till större reparationskostnader. Vi byter kamrem på bilmärken som Ford, Toyota, Fiat, Audi, VW, Seat, Skoda, Volvo mfl. Du hittar oss på Fältmätargatan 20 i Västerås, bara fem minuter från centrum, samt på Åkerbygatan 2 i Enköping. Vi ser fram emot att hjälpa dig och din bil. Välkommen till oss när du skall byta kamrem!

Boka tid Kontakta oss

Så här gör du för att beställa kamremsbyte för din bil

Att byta kamrem på en seriös bilverkstad är viktigt för att säkerställa att arbetet utförs korrekt och enligt tillverkarens specifikationer. En felaktigt installerad kamrem kan leda till allvarliga motorproblem och kostsamma reparationer. Genom att anlita Fordonsspecialisten & Mekonomen bilverkstad får du tillgång till erfarna tekniker och rätt verktyg, vilket minskar risken för fel. Det är också viktigt att boka tid för kamremsbyte i god tid innan rekommenderat byte. Detta för att undvika akut motorstopp och kostsamma skador som kan uppstå om kamremmen går sönder. Boka din tid hos hos oss på Mekonomen för att säkerställa bilens långsiktiga funktion och säkerhet.

Boka tid online

När skall kamremmen bytas?

Kamremsbyte rekommenderas baserat på antingen körsträcka eller tidsintervall, beroende på vad som inträffar först. Tidpunkten varierar mellan olika bilmärken och modeller, men generellt sett rekommenderas det att byta kamrem mellan 60 000 och 160 000 km, eller vart fjärde till sjätte år.

Vad kostar kamremsbytet?

Tiden det tar att byta en kamrem kan variera beroende på bilmodell och delar som används vid din bilmodells kamremsbyte för att garantier skall gälla. Vanligtvis tar arbetet några timmar. Vi erbjuder lånebil på våra verkstäder. Priset skilljer sig mellan bilfabrikat och bilmodeller, fråga oss på Mekonomen avseende din bil, lämna regnr, skriv bilmärke och bilmodell så återkommer vi med ett pris inom kort.

Vad händer om den inte byts i tid?

Att försumma kamremsbytet kan leda till kamremsbrott, vilket ofta resulterar i omfattande motorskador och höga reparationskostnader. Det är därför viktigt att följa tillverkarens rekommenderade intervaller för kamremsbyte.

Så går det till när du bokar tid

1.

Bokar

Du som bilägare är välkommen att boka direkt eller göra en gratis prisförfrågan som du sedan väljer att acceptera, eller så bokar du direkt. Ny kund rekomenderas göra en prisförfrågan.

2.

Lämnar

När du lämnar bilen till oss parkerar du bilen strax utanför vår kundmottagning, lämnar nyckeln till vår kundmottagare och hämtar ut din lånebil om du förbokat en sådan.

3.

SMS - bil klar

Vi smsar dig så snart din bil är klar, har vi stött på några problem som medför skillnad i kostnad eller att vi inte kan hålla utlovad tid så kontaktar vi dig. Vi gör inget utan att du är delaktig.

4.

Hämtar

Bilen är klar och det är dags att hämta den, du hämtar och betalar ditt verkstadsbesök hos vår kundmottagare, har du haft en hyrbil så parkerar du den på samma plats som du hämtade den, den har du då tankat med samma mångd som du föbrukat.

" Jag lämnade in min Kia rio på service. Hur bra o snabbt som helst jag kan bara säga 10/10 och personalen var super trevliga inga problem alls. Tack för allt"

Tobias Hansson

" En kundorienterad bilverkstad som jag anlitat flera gånger tidigare.
Jag är en mycket nöjd kund! "

Stefan Nordahl